vårsalongen 2016

Lite speciellt för årets Vårsalong på Liljevalchs är att den visas i en tillfällig lokal på Brunkebergstorg och inte ute på Djurgården som vanligt.
Bakom Kulturhuset bland byggställningar tar man sig via en bygghiss upp till utställningen högst upp i huset på Malmtorgsgatan 8. Bara resan hit är värt besöket.
varsalong16-port_web
varsalong16-balkong_web
varsalong16-stenar_web
Virkad stenstrand med Stockholms takåsar och byggställningar i bakgrunden.
Verk av Hannah Steefkerk
varsalongen16-newyork_web
Lite metropolkänsla här uppe med stan för mina fötter.
Nedre Manhattan av Jan Lindsgård
varsalongen16-roads_web
Har man åkt bil i Usa så känns dessa trafikplatser bekanta. Älskar de små små bilarna som konstnären så snyggt målat dit.
Detalj från Nya vägar av Joakim Engblom
varsolongen16-fabrik_web
Tilltalande och spännande miljöer där det finns mycket att utforska.
Verk av Galina Davydtchenko Torvaldsson
varsalong16-masterpiece_web varsalong16-masterp_web
Dessa verk fascinerade många – oljemålning på klassiskt vis.
Verk av Nick Alm
Det läckraste verket, enligt mig, har jag ingen bild på  – det måste ses och upplevas på plats! Kolla in Julia Helanders Abervink, rörlig skulptur när du besöker årets vårsalong.
varsalongen16-tryck_web
Linoliumtryck av Marie Sjölin
Blev väldigt förtjust i hennes tryckteknik som blir mer måleristisk än grafisk.
Helgbilden bjuder på mer äventyr här.

 

11 svar på ”vårsalongen 2016”

  1. Tack för den underbara rundvandringen. Hade tänkt att åka dit nästa vecka. Mycket lättare att ta sig dit än til Djurgården. År otroligt glad blev jag att Galina Davydtchenko är med. Känner henne personligen och hon fick flera gånger ställa ut på mitt jobb när vi hade en konstklubb. Hon sålde hur bra som helst och är en otroligt sympatisk människa.

    Svar: Hittade muggarna på Furniture Fair. De ställdes ut på “Design Week” i Green House, f d Viktoriahallen.

  2. Vad härligt att få en liten glimt av den fina utställningen, blir lite sugen att åka till storstan för att få lite mer konst i livet, men det är lite långt.

  3. Tack för rundturen! Mycket jag skulle vilja titta närmare på. De virkade stenarna och konstverken i bild 4 inte minst!
    Sv: 5:2 fungerar bra för mig som klarar av att vara avhållsam så länge jag kan se ett slut på avhållsamheten. Ett dygn i taget blir lagom 🙂

  4. Tittar in för att svara på din fråga på min blogg om mina katter håller sams när de träffas såhär! Ja, detta är alla mina katter så ja, de känner varandra och håller sams! 🙂 Tack snälla för att du gillar bilderna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *