tuff helg

Lördagens tuffa schema med två inbokade marknader sprack. Jag fullföljde “made in bagis” men mäktade inte med nattens markand uppe på Hötorgsterassen – så de fick klara sig utan mig 🙁
Söndagesmorgonen ägnades åt ett pågående projekt som jag vid ett senare tillfälle tänker visa er. Tack Nathalie för fina bilder och troget sällskap!
Än så länge inga bilder i detta helginlägg från helgen som passerat – ni får ursäkta men just nu har jag häcken full.
Hann ivarjefall med att fota dessa nysydda halv/förkläden…
apron_web
…tryckt på randig linneväv.
Söndagens absoluta höjdpunkt var Moderna Museets utställning med Yayoi Kusama. En helt underbart fascinerande värld bjuder konstnärinna oss på. Utställningen pågår till den 11:e september så passa på att se den – värd varenda liten krona!
moderna.museet5_web moderna.museet4_web moderna.museet6_web moderna.museet2_web
När jag nu ändå var på Moderna ville jag passa på att se ett av mina favoritverk – Yves Kleins blå svamprelief. Mitt foto gör inte verket rättvisa utan detta måste att upplevas live.
Under tiden jag letade efter Klein hittade jag detta konstverk som fick mig att tänka på dotterns senaste smyckesdesign för H&M.moderna.museet_webSist men inte minst på söndagen hämtade jag upp mannen i mitt liv i Hammarbyhöjden som där blev avsläppt efter gig i Danmark.
Mer helg hittar du som vanligt hos Marit och Helgbilden.

6 svar på ”tuff helg”

 1. Oj så många härliga bilder! Vilken utställning. Jag är ingen konstmänniska men kan tycka det är väldigt kul att se på dessa annorlunda skapelser ibland.
  Föredrar dina alster! Har full förståelse att du inte orkade båda marknaderna. Du har ju haft mer än fullt upp på sistone. Bra att lyssna på kroppen när den säger vila.
  PS: Tänkte på både dig och BP när jag fotade brunnslocket, vet hur svaga ni är för dem 🙂

 2. Förstår att du slängde in handduken efter Made in Bagis.
  Konstverken av Yayoi Kusama är helt suveräna. De är sååååå coola om än aningen migränframkallande tycker jag.

  Kul att din dotter designer smycken för H&M. Hon brås på sin mor helt klart. Jag menar dottern är ju utbildad modedesigner om jag minns rätt. Hon har lika många talanger som du!

 3. Två marknader på ett dygn låter som mycket och jag tror att du valde bra när du vilade (?) efter en.
  Gillar dina alster! Även förkläden 🙂
  Utställningen ser verkligen spännande ut. Ska kolla om den kommer att röra på sig i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *