telefonplan

När jag passerar tornet vid Telefonplan lyser dess fönster i olika färgkombinationer – och du kan vara med och påverka vilka färger som visas:
– Colour by Numbers är en permanent ljusinstallation i tornet på Telefonplan i Stockholm. Alla kan ändra färgerna i tornet med sin mobiltelefon, genom att ringa eller använda appen. Projektet är ett samarbete mellan interaktionsdesignern Loove Broms, arkitekten Milo Lavén och konstnären Erik Krikortz.
Under en tid har jag passat på att föreviga tornet vid olika väderlekar och tider på dygnet.
I like Telefonplanstornet, (bild tagen tisdagen den 4 februari 7.40)

14 svar på ”telefonplan”

 1. Snygg bild som får mig att tänka på mitt förra jobb och en resa vi gjorde med jobbet! Konstig association kanske…vet inte varför mina tankar gick dit!

  Gillar idén att välja en plats och fotografera den många gånger i olika väderlekar och årstider!

 2. Coolt! Tack för att du visar tornet för mig som bor norr om stan och aldrig är där på morgonen eller kvällen. Knappt mitt på dagen heller för den delen. Svischar nästan alltid förbi där på motorvägen. Synd, egentligen, för jag vet ju att Telefonplan och dess omgivning bjuder på så mycket.

 3. Svar: Absolut!!! Du kommer att bli hur inspirerad som helst, jag lovar!!!
  Bäst var allt – nja inte riktigt. Sofforna och sängerna i C-hallen kan du skippa;-) Men den färgglada kontorsinredningen i A-hallen är ett måste (lägger upp fler bilder imorgon). Samt Northern Light i B-hallen – dregel, dregel. Min favo monter – och det lär nog bli din också, det är jag helt säker på, låg också i B-hallen: Materialbiblioteket (B12:11) “Material Attraction” med material som görs i Japan av papper och trä. Helt underbart!
  Åsså Greenhouse såklart (f. d. Victoriahallen) med alla unga designers från olika internationella högskolor.
  Mycket textilier i A-hallen också. Bra det med.
  Du måste bara åka dit!!! Jag betalar inträdet om du blir missnöjd;-)

  PS. Kolla på http://www.stofair.se. Klicka på de olika “delarna” och välj “Press”. Då får du några aptitretare med betydligt bättre bilder än mina – eller nej, där har jag fel;-) DS.

 4. Sån kul idé att alla kan vara med och påverka. Det skulle jag aldrig kunna hålla mig ifrån om jag passerade där. Läckert med bilden på tornet i diset!

 5. Älskar det tornet… det lyser så fint på vägen hem från t-banan…. och jag har oxå plåtat det vid olika c tillfällen o väderlekar!!!/Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *