solvecka

Så är julimånad här och för mig är det dags för den obligatoriska solveckan. Denna ö i Atlanten kan man verkligen lita på när det gäller sommar-feeling.
Lata dagar väntar…
solvecka1_web
Första kvällen, sittandes på balkongen. upptäckte vi en märklig stjärnkombination på himlavalvet. Efter lite efterforskning fick vi reda på att det är Venus och Jupiter som under julimånad vandrar sida vid sida.
Nu har jag inget vidare teleobjektiv så ni får hålla till godo med detta nedanstående försök att återge det märkvärdiga.
Ser man denna kombo på himlen i hemma Norden också?
planeter_web
pl-close.up_web
Flera lata dagar kanske du kan hitta på Helgbilden.

11 svar på ”solvecka”

 1. Det visste jag inte, det där med Venus och Jupiter alltså. Om det slutar regna ska jag kolla. För efter 4 1/2 dag med sol och värme ösregnar det därute. Med andra ord – perfekt tajming av din vecka på en ö i Atlanten.
  Vilken ö förresten?

 2. Har vi en stjärnskådare här? Det är intressant för min far försökte lära mig och visa var allt på himlavalvet fanns, men tyvärr hade jag inte intresse nog men karlavagnen den känner jag igen och så polstjärnan, Det här var spännande och nu måste jag försöka se om man kan se den här. Jättefint inlägg som intresserade mig. Ha en finfin semester.

 3. Vi har alldeles för ljusa nätter häruppe så några stjärnor ser vi inte alls klara nätter. Annars hade det varit spännande att se.

 4. Venus och Jupiter syns tydligt från Malta ! Ett intressant fenomen som jag inte ens hade en tanke på att försöka föreviga på bild. Men du lyckades ju alldeles utmärkt 🙂
  Undrar vilken ö du spenderar dina lata dagar på. Låter härligt och önskar dig en fortsatt skön solvecka 😎
  ….om du nu inte redan kommit hem.

 5. Ja, vore natten mörk nog eller jag uppe sent nog, kanske det skulle synas här också? Fast gatlyktorna tar nog bort det mesta av stjärnorna, tyvärr. Hoppas att du har en skön resa trots hotellstrulet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *