skördetid

Den 11 september väcks många minnen till liv.
Denna minnesdag spenderade jag ute på Skillebyholms skördemarknad. En marknad fylld till bredden av grönsaker, frukt, blommor och hantverk av olika slag. Ni har ju sett mitt standardutbud nu några gånger så jag hoppar över en sådan bild och bjuder på dessa planteringspinnar som livar upp livet för klättrande växter.
harvets2_web
I sista stund, innan stängning,  hann jag springa runt bland grönskagsförsäljarna som alla sålde krav, småskaligt eller biodynamiskt. Handlade lite av det som fanns kvar till försäljning. Lite för sent på dygnet togs skördebilden nedan men förhoppningsvis kan den ändå förmedla en känsla av allt gott som stod till buds.
harvest3_web
Efter fredagskvällens trevliga nattsittning på min kompis altan tog vi ficklampan med oss ut i asterrabatten och plockade denna vackra bukett som nu pryder mitt vardagsrum.
harvets4_web
På söndagskvällen när jag hem från helgens marknadsbestyr såg astrarna än vackrare ut i den magiska septembersolen.
harvest1_web
September månad – när den är som bäst.
Mer Helgbild hos Marit.

7 svar på ”skördetid”

  1. Skördebilden ser så lockande ut och astrarna är bedårande vackra. Hösten är vacker med sin blomning som är lite mer än den skira första blomningen om våren. Jag gillar höstens blommor.

  2. Det är så härligt att ta tillvara allt som odlats och växter villt och fylla frys och skafferi inför vintern. Det är rikedom och tillfredställer vår inre hamster :).

    Den sista bilden på astrarna är fantastisk med sina konstraster av mörker och de lysande blommorna.

  3. Jättehärliga och färgglada bilder! Sånt man blir glad av. Var nog bra att jag inte läste det i söndags för då hade jag inte uppskattat det. Den 11:e september är en nattsvart dag för oss. Förutom alla världshändelser gick min mans mamma bort den 11 september. Och sen förra året när min syster dog så var det just den 11 september…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *