såld på hus

Helgen har bl.a. ägnats åt att teckna och måla av hus från foton jag tagit vid tidigare tillfällen.
Efter min resa till Usa, tidigare i våras, har jag samlat en hel del bildmaterial och ideér från olika platser som måste bearbetas och förverkligas. En av dessa platser var den lilla staden Clarksdale med den berömda vägkorsningen där Robert Johnson, enligt sägnen, sålde sin själ till djävulen.
clarksdale3_web
Vi befinner oss mitt i blues Deltat.
clarksdale2_web
Stadens centrum ter sig väldigt tomt i mitten av marsmånad – lite av en spökstad.
clarksdale1_web
Ändå finns här en fantastik och i högsta grad aktiv bluesklubb som heter Ground Zero Blues Club, en av ägarna är ingen mindre än skådespelaren Morgan Freeman.
clarksdale.ground.zero1_web clarksdale.ground.zero_web
Mycket läckert ställe som bjöd på en minnesvärd kväll med musik, god mat (stekta gröna tomater för min del) och lokal Delta-bira.
Och nu åter till vad detta blogginlägg skulle handla om nämligen mitt skapande!
Alltså, ett återkommande motiv som jag attraheras av är huskroppar. De kan vara vackra, fula, grafiska, nya eller gamla –min smak är väldigt blandad.
Det kan t.ex. vara ett motiv från obetydliga bakgårdar i Flagstaff, Arizona… flagstaff_web
..eller ett typiskt Södernhus i Vicksburg, Mississippi.
vicksburg2a_web vicksburg2b_web
vicksburg_web
Nu väntar flera hus att bearbeta – sedan vidare arbete mot slutresultatet.
Göm ej kolla in Helgbilden.

10 svar på ”såld på hus”

 1. Kan bara säga – du är helt fantastisk! Såväl akvarellen som teckningarna är helt underbara. Du fångar verkligen stämningen från fotona.

  Å den lilla staden Clarksdale är ju så otroligt charmig – sliten med atmofär skulle jag säga. Toppen fångad!

 2. Jag håller helt med om att hus, byggnader och liknande är väldigt fascinerande. Du har verkligen lyckats fånga en del på ett vackert sätt i dina alster!! Väldigt inspirerande!!
  Sist vi var i USA var vi nästan till Flagstaff men vårt mål var att åka en del av den historiska Route 66, sen fortsatte vi ner till Lake Havasu och tillbaka till LA.

 3. Wow, vilka spännande bilder, läser och tittar med värsta inlevelsen. Dina verk är verkligen underbara, du har talang och kan det där med detaljer, men det visste vi nog redan, både du och jag ;-P

 4. Du måste hitta massor av inspiration när du reser runt. Fantastiska skapelser!!! Kommer även ihåg din adventskalender med så fina hus.
  Kollar även på inlägget med samarbete och vilka härliga blom-tryck, sånt man blir glad och pigg av!

 5. Vilka fantastiska bilder, både de fotograferade och de ritade/målade! I USA kan man verkligen hitta motiv, om man vågar vara på de platserna… Sista bilden med veranda, vinklar och vrår – så skulle jag vilja bo ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *