reko på nääs

Min senaste marknad var slöjdeventet “Reko” som hölls vid Nääs slott. En fantastiskt vacker plats, omgiven av vatten och sluttande gula maskrosängar. Solen sken som om det vore högsommar och luften var varm.
I ett av områdets vackra trähus ägde marknaden rum och på gårdsplanen nedanför fanns tält med mat och work shops – bra stället för den som vill lära sig allt om gamla beprövade slöjdmetoder från litet till stort.
reko.nääs4_web reko.nääs5_web
Så här såg det ut i det fina trähuset där hantverksmarknaden var stationerad.
Ute på gården såg det ut så här,
tova.nääs_web nunotova_web
Det våttovades fåglar och det gavs möjlighet till att testa nunotovning.
slöjda.nääs_web
bygga.nääs_web
Det täljdes, hyvlades och höggs. Slöjd och snickeri – från smörkniv till husbygge.
Här vid Nääs, i ett vackert trähus, ligger själva mekka för byggnadsvård. Beprövade material, kunskap och historia allt samlat under ett tak.  Århundraden av byggkunskap…
byggnadsvård_web
Jag fastnade såklart för gamla metoder när det gäller tapettryck. Snidade valsar kunde trycka många meter tapet på mekaniskt vis.
reko.nääs1_web
reko.nääs3_web
reko.nääs2_web
Tack Nääs för ett mycket trevligt event!

4 svar på ”reko på nääs”

  1. Fick faktiskt googla Nääs slott. Nu vet jag att det ligger i Floda och jag lärde mig dessutom var denna ort ligger. Blogglandai är fantastisk:-)

    Det varkar ha varit mycket folk där och jag hoppas att du sålde bra. Det skulle vara roligt att veta om du säljer bra/mindre bra på olika ställen, samt vad tu tar för dina fina alster. Du kan kanske göra ett inlägg om det någon gång.

  2. Nääs är så fint – det var där Konstnärskampen (tror programmet hette så?) spelades in. Min väninna från Tollered var dit och köpte något, jag hade berättat för henne om dig men jag tror inte att hon träffade dig. Hoppas du är nöjd med marknaden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *