recyckling

I min verkstad i Bagarmossen arbetar fyra vävare som träffas regelbundet en gång i månaden på en s.k. vävsöndag. Under dessa söndagar umgås och arbetar de tillsammans. Jag är ingen vävare men blir ändå inbjuden till denna mycket trevliga och inspirerande tillställning – ofta med gott fika. Idag gick januari månads vävsöndag av stapeln.
I Annes vävstol arbetas det flitigt med en trasmatta som är ett beställningsarbete.
Vävstolen riktigt badar i fruktiga färger vilket resulterar i en otvungen lust att att hugga in på nyss nämnda liknelser.
Det är tur att inte denna hög av utslitna textilier, i form av gamla lakan och gardiner, hamnade i soporna….
weave5_web weave6_web
….utan istället fick nytt liv med resultatet som bilderna här visar!
weave3_web weave4_web
Ett hantverk som nog får anses uppfylla kraven för symbolen nedan.
images
Helgbilden

13 svar på ”recyckling”

 1. Vilken färgkaskad !! Sista bilden är helt otrolig och det känns nästan som om man sugs in bland dessa härliga varma färger. Ett riktigt äkta hantverk dessutom 🙂
  Återvinning borde vara ett måste i så full skala det någonsin går. Gamla lakan, gardiner och andra tyger hamnar allt som oftast i soporna hos många och har även gjort hos mig. Tänk vilket slöseri när man istället kan göra så mycket av det, som du som exempel visar här. Snyggt jobbat 😉

 2. Vilken matta 🙂 Det kommer ju att bi som att ha regnbågen att gå på när den är klar! 🙂
  Om jag recyclar mina lakan mm så blir det en betydligt mesigare matta. Lite sorgligt faktiskt! Ska nog hädanefter försöka vara lite modigare!

 3. WOW, vilken otroligt härlig matta! En sådan skulle vara fantastisk att sätta fötterna på en kulen vinterdag när allt omkring är grått och trist. Får dessutom minnen av min mormor som satt och klippte trasor till trasmattor av gamla textilier.

 4. Det är så roligt att väva och se hur mönster och färgkombinationer växer fram. Jag har vävt många trasmattor av gamla lakan, men är numera ofta så bekväm att jag köper färdiga trasor på second hand.
  Fast det är klart, min färgskala skiljer sig markant från den där explosionen!

 5. WOW! En matta helt i mina favo färger. Om du vill kan du göra en som är 3,20 m lång och 70 cm bred. Vår hall behöver en uppfräschning.
  F******n så duktig du är!

  1. hej igen, kul att höra ifrån dig.
   Tyvärr är inte jag den duktiga som kan ta emot din mattbeställning utan en av vävarna på verstan. Men jag kan förmedla den vidare om du vill?
   /Kiki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *