ny helg

Nu när det blivit söndag och helgen snart är över är det dags för en ny Helgbild.
Min kära Knut-kollega Petra har under veckan jobbat vidare på sin väv med lite vår-glamour.
weave3b_web
weave4b_web
Vi har en kista på verkstaden där man kan lägga textilt som man inte längre har användning för och därmed ge någon annan möjlighet att återbruka. Så är delvis fallet här i Petras underbara matta.
Jag har däremot under en tid varit på jakt efter nytt fräscht linnetyg att använda som bas till mina tryckta produkter. Så glad blev jag i fredags när provbitar från en återförsäljare verkligen levde upp till mina förväntningar. Dags att beställa, trycka och sy upp ett litet baslager till våren.
Kolla dessa underbara strukturer.linneprov1_web linneprov2_web
Tre olika vävtekniker som kommer göra underverk i min linkollektion.
– Det var allt från Vävnytt för den här gången 🙂

9 svar på ”ny helg”

 1. Du har blivit en riktig bloggperiodare måste jag säga. Ja, man ska ju prioritera sägs det. Å bloggen är ju inte prio 1 precis;-)

  Är tokförtjust i Petras mattor och ser framemot vad du gör med fiskbenen, kypert (???) och tyskaft (???)….

 2. Så bekant är jag inte med tyger och vävning annat än att jag kan förstå att du är duktig. Min mamma satte upp någon trasmatteväv då och då tidigare. Där har även jag vävt några mattor och det är ju jätteroligt, fast nu är det några år sedan.

 3. Mattan ser ut att bli riktigt läcker, hoppas få se den när den är färdig. Lintyget är mycket vackert och det blir garanterat fantastiska produkter när du gjort din magi med det.

 4. Fiskbenstyget är helt underbart! Jag förstår precis hur lycklig du blir, kan se det uttrycket i dotterns ansikte när hon hittar det perfekta linnetyget för hennes broderier.

 5. Åh så nyfiken jag blir på dina alster. Beundrar de som kan väva för så vackert det blir. Själv äger jag endast en duk som svärmor har vävt och den är jag så rädd om att jag nästan inte näns använda den. Så vackra saker det kan bli. Ser fram emot bilder från dig.

 6. Så spännande att följa din kollegas framsteg med den vackra mattan. Och vilken bra idé med återbrukslåda för textilier!
  Vackra tyger du har funnit! Det ska bli så intressant att se hur du tar tillvara på strukturerna.
  /Eva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *