nashville

nashville.start_web
Musiken blev det övergripande temat på första delen av vår road trip i Usa med ett första stopp i Nashville – countrymusikens huvudstad.
Till min glädje levde “Music City” upp till förväntningarna. Nere på Broadway ligger barerna tätt och överallt strömmar livemusik ut på gatan. Redan vid 11-tiden på förmiddagen börjar första set och så fortsätter det till sen kväll – sju dagar i veckan.  Men livet är tufft här, spelpassen är långa och dricksen musikanterna får in är gaget. Önskelåtar från publiken belönas i regel med lite extra klirr i “burken”.
Vi hann med att lyssna till ett antal riktigt duktiga musiker, suverän sång och massa bra låtar under de dagar vi stannade.
nashville.TootsiesOL_web
Barbilden är tagen just vid 11-tiden och dagens första öl – förlåt.
I vår enfald trodde vi, i början av marsmånad, att vi hade flytt vintern och snön i Sverige men ack nej, ett snöoväder drog in och lamslog stora delar av nordöstra Usa, däribland Nashville…men musiken fortsatte att spela ändå.
Det finns fantastiska museer här också, vi besökte Country Music Hall of Fame samt en guidadtur till det mytomspunna RCA Studio B med sitt Nashville sound. I studion har otroligt många begåvade artister spelats in från 60-talet fram till den 17 august 1977 då studion slog igen portarna och blev ett museum.
nasville3_web
nashville1_web
nashville2_web
– I tålmodig väntan på att ordlös lördags paus ska nå sitt slut.

5 svar på ”nashville”

 1. Så himla häftigt att ha varit där 🙂 inbillar jag mig!
  Inga ursäkter för att ha tagit en öl 🙂 … eller 7! Har man semester så!
  Trevligt att se dina bilder så här i Ordlös Lördag- paus!
  Önskar dig en fin fortsättning på helgen! (var tog lördagen vägen?)

 2. Nashville verkar precis så kul som jag föreställt mig. Å du med för den delen. Synd bara med vädret, men man kan ju inte få allt.
  Å sista bilden – mikrofonen (?) borde ju inspirera dig hej vilt till nya alster!

 3. Svar: Jag får också upp den där eländiga robotskylten hos alla blogspottare = alla som har den platformen. Jag har slutat att bocka in, å det funkar utmärkt. Men du verkar ju ha WordPress, å det programmet går över min IQ. Vet alltså inte hur det funkar hos dig om du låter bli att bocka för.

  Åt andra sidan får jag jämt ut en verifieringsruta his alla som har WP som jag måste bekräfta varje gång. Så det jämnar nog ut sig;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *