månen tur och retur

De senaste två veckorna har, av olika skäl, inneburit väldigt långa arbetsdagar vilket resulterat i att tiden inte räckt till för bloggande – därav tystnaden. Saker har flyttats mellan olika platser men som tur är fick jag låna den här kärran som underlättat uppdraget.
in.space_web
En mycket rymlig farkost jämfört med den här lilla kapseln där tre män samsades om utrymmet för att efter sitt besök på månen åter kunna landa på jorden.
nasa2_web
Här är jag som testpilot! Kapseln funkar som den ska så det är bara tuta och köra.
nasa3_webUnder vår senaste roadtrip till Usa var Florida en av delstaterna vi besökte och ett givet stopp, i rymden, var Kennedy Space Center.
När vi på kvällen nådde Titusville, som ligger intill Space Centret och erbjuder hotell till dess besökare, kunde vi skönja denna mäktiga plats från andra sidan vattnet.
nasa5_web
Här ser man Nasas stora byggnad där man bl.a. byggde Apollo 11, rymdfarkosten som tog människan till månen. De byggde tre identiska farkoster för att försäkra sig att detta rymdäventyr skulle bli verklighet – an av dom finns att beskåda på just Kennedy Space Center.
En annan farkost som finns på plats är Atlantis, rymdfärjan som gjorde många rymdresor mellan 1985-2011.
nasa1_web
Jag trodde inte att denna plats skulle fascinera mig så som den gjorde – nästa mål är att åka hit igen för att få se när de skjuter upp en raket. Bara någon dag efter vårat besök i våras skulle nämligen en raket skjutas upp som vi oturligt nog missade.
nasa4_web
Over and out.
Mitt rymdäventyr får bli veckans bidrag till Helgbilden.

13 svar på ”månen tur och retur”

 1. Space:at! 😉
  Eftersom du bloggar lite nu så har det förhoppningsvis lugnat ner sig omkring dig nu så du hinner andas!
  Tack för kul info med bilder från en plats jag gärna skulle besöka!

 2. Nog funderar man lite över hur de är funtade, de där som kan tänka sig sitta i en raket och fara ut i rymden. Svindlande tankar. Hoppas att din jordbundna farkost har arbetat klart nu och att du får lite ro.

 3. Japp, där var vi också. Men det roligaste – eller om jag ska säga konstigaste – var att både maken och jag älskade allt det där tekniska – MEN det vi fascinerades med över var alla dessa armadillos som kröp runt på centret precis överallt. Sådana hade via aldrig sett irl förut.

 4. Rymden är fascinerande och att vi lyckas få upp folk dit och som dessutom kommer tillbaka är verkligen intressant. Lite läskigt att det verkar vara rätt små farkoster en del av dem, de som sätter sig i dem ute i oändligheten är verkligen inga fegisar. Till Florida har jag aldrig varit men jag tror det blir nästa resmål nästa gång vi åker till USA.

 5. Onekligen intressant. Önskar att jag hade varit med men nu har du visat utomordentligt fina bilder från denna plats. Det gillade jag. Vilken fin upplevelse att ha med i sitt bagage.

 6. Vilka bilder! Spännande! Vi var i Texas för ett antal år sedan men åkte bara förbi Space Center. Nästa gång måste jag ju dit och titta!

  Jag kan bara inte förstå hur någon frivilligt sätter sig i en sådan där farkost för att susa ut i rymden. Jag skulle få hjärtinfarkt direkt.

 7. Spännande! Får dock lite klaustrofobi när jag ser kapseln som de färdades i när de varit på månen, tror nog inte att jag skulle palla en rymdfärg oavsett farkost 😉 Minns dock när Fuglesang åkte ut i rymden första gången, jösses vad jag satt klistrad för att följa allt.

 8. Så det är därför du varit frånvarande ett tag 😉 Verkligen spännande och intressanta bilder ! Måste varit en fantastisk upplevelse att ha varit där och kunna plocka fram sina minnen. Känns nästan overkligt att de tre männen verkligen kom till månen i den där lilla “burken” med det begränsade utymmet 😕 Skulle kanske våga mig på att sitta i den där kapseln men det skulle vara som testpilot då 😉
  Nu har du ju all orsak att resa dit igen som missade när de sköt upp rymdraketen och förmodligen får du uppleva nya spännande rymdäventyr. När vi var i Florida i början av 90-talet brydde vi oss inte om att besöka Kennedy Space Center kanske av samma orsak som du då vi inte trodde inte att platsen skulle vara så intressant. Nu inser jag att det är den 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *