lite gott och blandat

Födelsedagar, arbete och sjukfrånvaro har passerat sen sist och idag, tisdag, gör sig vintern åter påmind med snöfall under hela dagen.
birthday1_web birthday2_web
På Sveavägen ligger blomsterhandeln Makalösa Blommor som jag under en tid sneglat på. I och med dotterns födelsedag fick jag tillfälle att besöka denna butik för inköp av blombukett. Som ni ser av bilderna från denna butik är tisteln välkommen in i de fina salongerna – kanske en indikation på att mitt vägtistelmotiv har gynsamma möjlighet att bli populärt.
Något annat som känns bra är att min ryggsäck verkar funka i sällskap med Eero Aarnios skapelser “Pastill” och “Tomat” – för övrigt två formgjutna designer jag verkligen gillar.
rygga.v.s.pastill_web
rygga.v.s.tomat_webHär en annan snygg skapelse.
nationalmuseum_web
Det krävs nog två dedikerade och entusiastiska textilfanatiker för att sy 57 linnehanddukar på 4 timmar. 🙂 Här ligger de som ett mindre berg på tryckbordet i Bagarmossen för vidare transport till…
sigtuna.handdukar_web
…det stora tryckbordet ute på KKV innan färden går vidare till…
sigtuna.next_web
…slutstationen Widèns i Sigtuna.
sigtuna1_web
ett.hörn_web
Ja det var allt från mitt lilla hörn i tillvaron.

4 svar på ”lite gott och blandat”

  1. Har alltid gillat tistlar. Tycker de är vackra precis som maskrosor, som ju också har ett oförtjänt dåligt rykte tycker jag.
    Sedan går din väska perfekt ihop med tomaten också.
    Gillar den finska designern och har sett hans hundar både i Mörby Centrum och på ett apotek i Täby Centrum.
    Att sy 57 handdukar på fyra timmar – det måste väl vara ett rekord. Å snyggt förpackade är de också:-)

  2. Konstaterar att jag inte sett flera av dina inlägg, fattar inte hur jag kunnat missa dem. TOK-gillar dina Sigtunahanddukar – så snygga! Jo, jag gillar dina tistlar också, men är och har alltid varit väldigt förtjust i hus och arkitektoniska konstverk.
    Och Kleinblått …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *