kanarie-potpurri

Upptäckten av Gran Canaria gjordes under min absoluta första charterresa någonsin för ca 8 år sedan, det var vinter och vi ville söka upp solen. Fritidsresor rekommenderade ett solsäkert Puerto Rico, och så blev det. När vi landade regnade dock på flygplatsen men solen sken i Puerto Rico, lagoma 20-25 grader, ca 20 grader i havet. Den klassiska semesterorten från sent 60-tal ligger i en dal med mindre hotell och lägenheter klättrandes upp längs med bergssluttningarna.
Så för 4 år sedan var det dags att köra en charter igen – fast nu på sommaren. Men bilder från medelhavetsstränder med folk tätt, tätt intill varandra kändes så fel, för oss – så vi satsade på en repris. Flyget tar några timmar till, jämfört med medelhavet, men då vet vi vad vi får = tryggt!
Sommaren här på solöns stränder känns luftigare med ett lagom antal turister. Temperaturen är uppmot 30 grader, havsbrisen svalkar skönt och solen skiner var dag. Vill du ha det lite svalare är det bara att åka till Las Palmas som ofta har ett lätt molntäcke som skyddar mot solen och ca. 20-25 grader.
Sen dess har det blivit vår sommartradition att åka en vecka eller två till Puerto Rico. – Ett måste när ens solbehov är större än vad denna sommar kan erbjuda.
PuertoR7_web PuertoR8_web
Tecknade bilder från årets sommerveckor i Puerto Rico
poolbad_web
2014 års poolbad
canarian_tree_web
2013 års bilder som blev ett kanarieträd
kanarie3_web kanarie4_web
2012 års semester – nyfunnet sommarparadis.
Mitt bidrag till Fototriss sommartema,
Så här ser det ut där jag är, gestaltat i en dubbeltriss. 🙂

4 svar på ”kanarie-potpurri”

 1. Är tokförtjust i dina målningar/teckningar. De är helt underbara! Vi har varit på Gran Canaria och på Teneriffa för den delen ett antal gånger, men alltid höst- eller vintertid. Med Puerto Rico hade vi dock otur, då det regnade precis under hela två veckor. Las Palmas oh några ställen på sydkusten var dock idiotsäkra. Dessutom kan man ju åka inåt ön också, bort från turismen. Där är också väldigt vackert.

 2. Så skönt att ha ett eget paradis att åter komma till när man vill 🙂
  Hoppas det som fick er att byta hotell inte var allvarligare än att alla mår bra igen!
  Njuter av färgerna i dina alster 🙂 som vanligt!
  Sv: 🙂 Helt ok att tycka den var rolig!
  Upplevelser är personliga – det är ju det som är grejen!

 3. Jag kan inte annat än tycka att dina teckningar är proffsiga och helt bedårande. Annorlunda och fint att få se teckningar istället för vanliga bilder. Uppskattas.

 4. Åh vad jag gillar dina teckningar!! Måste vara så roligt att kunna. och om du någon gång ska skola om dig så satsa på husarkitekt!
  Skönt att komma till värmen och solen ett tag, finns ju inte alltid i Sverige. Sista dagarna har vi haft 33 i skuggan men nu är vi på väg norrut så det blir nog snart svalare.
  Sv: Det har varit väldigt bra skyltat med vandringsleder och kartorna i turistbroschyrerna har räckt till. Det var bara sista dagen vi trodde vi var vilse, men det löste sig. Däremot när vi vandrade i Italien var det katastrofalt dåligt skyltat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *