julkalender 18 dec

Årets kalender går under temat “Intryck ger Uttryck” – eller vice versa. Jag vill fylla de tjugofyra luckorna med intryck från mina resor till landet i väster, Usa. Häng med.
kikikalender2015_web
Lucka 18, Everglades FL
Usas största subtropiska vildmark heter, Everglades och ligger i Florida. Vi besökte den norra stationen där vi tog en båtresa ut i mangroveträsket. Lärorikt och otroligt läckert att få ta sig in i snåren av dessa mycket speciella träd. Sköldpaddor stötte vi på och naturligtvis mängder av fågelarter.
KALENDER_everglades8
Sen tog vi oss en tur på egen hand längst Long Pine Key Trail – här kunde vi gå ur bilen och nästintill klappa aligatorerna som låg och slappade i skuggan. Vilket vi inte gjorde…
KALENDER_everglades3 KALENDER_everglades4
Mångder av vackra fåglar fick vi också möjlighet att studera på nära håll. Här bland djuren fanns ingen stress, ett skönt lugn rådde denna eftermiddag.
KALENDER_everglades5
KALENDER_everglades2
Under våra dagar i denna gigantiska våtmark bodde vi i Homestead, förort till Miami, ett perfekt ställe för ändamålet.
En annan turen tog oss ner till Flamingo center – södra delen av nationalparken.
I den här delen av parken såg vi krokodiler – detta är för övrigt den nordligaste platsen i Nordamerika där du hittar krokodiler på. Kan du se skillnaden på krokodiler och alligatorer?
KALENDER_everglades6
Även en Manatee låg och latade sig i vattnet näst krokodilen, tyvärr inget kort på det mysiga vattendjuret.

 

5 svar på ”julkalender 18 dec”

  1. Vilka fantastiska bilder! Å för mig/oss var det återigen här hos dig en “Walking Memory Lane”-trip. Manateen såg vi inte där alls utan utanför Key Largo. Å nej, jag kunde inte se skillnaden mellan alligatorer och krokodiler – tills nu;-)

    PS. Vi körde Highway 41 från Naples till Homestead och vidare till Miami. DS.

  2. Vilka bilder! Den på alligatorn var ju helt fantastisk! Modiga ni, som vågade er in där i träsket. Jag kan tänka mig att det var en upplevelse för livet med många fina bilder dessutom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *