julkalender 17 dec

Årets kalender går under temat “Intryck ger Uttryck” – eller vice versa. Jag vill fylla de tjugofyra luckorna med intryck från mina resor till landet i väster, Usa. Häng med.
kikikalender2015_web
Lucka 17 Florida
Jo det va ju just det att jag vann Helgbildens tävling, där vinsten var en fototavla, tack Marit och Canvaskungen. Glad blev jag och skulle genast leta fram den bild jag önskade få framkallad. Hmm, lättare sagt än gjort när man har typ tusentals bilder att välja på.
Men efter ett gedigert arbete kom jag och min käreste fram till ett beslut.
En symbol för den amerikanska kusten, en fågel de är mycket förtjusta i och rädd om, pelicanen.
pelican1_web
pelican3_web
pelican2_web
I like 

8 svar på ”julkalender 17 dec”

  1. Visst finns pelikaner precis överallt vid kusten i Florida! Fina fåglar är det. Åsså hoppas jag att du valde bild nummer 1 i ditt inlägg till canvastavlan. Den bilden är nämligen helt suverän. Kolla ögat och den gula “frisyren”!

  2. Vilket toppenval! Så himla fint foto!! Pelikaner är så söta. Har du sett när de äter hela fiskar? De står och gungar med huvudet/haslen och sväljer hela fisken bit för bit. Man kan liksom följa hur fisken åker ner.

  3. Grattis till vinsten 🙂 Bra tavel-val!
    En gång har jag helt oväntat fått se en pelikan flyga över mig … 🙂 Det var som att se en “dinosaurie-fågel”, som yngsta sonen (som var med) sa! Fantastisk fågel!

  4. Åh, så svårt att välja bild till en sådan vinst! Bra val av foto!
    Har du sett Brutus Östlings pelikanfoton? Han har gett ut en hel bok med pelikaner, den gav jag i present en gång. Mycket fin, den också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *