julkalender 16 dec

Årets kalender går under temat “Intryck ger Uttryck” – eller vice versa. Jag vill fylla de tjugofyra luckorna med intryck från mina resor till landet i väster, Usa. Häng med.
kikikalender2015_web
Lucka 16, New Orleans, LA, St Louis Cemetery No 1
St Louis Cemetery No 1 är stadens äldsta kyrkogård, byggd i slutet av 1700-talet, här ligger bla voodooprästinnan Marie Laveau. För att få tillgång till kyrkogården måste du boka dig för en guidadtur. Vi hade tur och hoppade på ett sällskap med en helt suverän guide som bara var bättre än bäst.
Alla gravar ligger ovan jord pga områdets ständiga översvämningar. Gravarna är byggda som våningshus, där the top floor är avsedd för de nybegravda, när man sedan bara är ben kvar, åker man ner i källarplan för att ge plats för nästa familjemedlem.
KALENDER_no9 KALENDER_no10
En mycket speciell och trång plats. Den underligaste graven var ändå den där Nicolas Cage sista vila ska intas. Han har nämligen helt själviskt köpt upp dyr eftertraktad kyrkogårdsplats runt sin helt vansinninga vita pyramid. Hade jag inte glömt min kamera i Miami hade ni fått sett mina bilder på denna grav, nu får ni nöja er med tripadvisors bilder.
Onsdagstema “Underlig”

3 svar på ”julkalender 16 dec”

  1. Nu gillar jag ju kyrkogårdar skarpt. Å den här är inget undantag. Å att åka “hiss” när det bara är ben kvar v ens kropp. Ja, det bryr sig ju inte de döda omlängre om man säger så..

    Nicolas Cage:s pyramid är gräslig. Den passar inte ens in – estektiskt sätt alltså. Men som sagt – varken han eller de som är döda lär bry sig…

  2. Påminner om Père Lachaise in Paris, de är väldigt speciella de där bombastiska begravningsplatserna. Fantasieggande!
    Intressant med Nicolas Cage, han tror alltså inte att han kommer göra någon mer minnesvärd roll än den i National Treasure? Jag föredrog honom i Arizona Junior, men den filmen kan man kanske inte designa en gravplats efter …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *