julkalender 15 dec

Årets kalender går under temat “Intryck ger Uttryck” – eller vice versa. Jag vill fylla de tjugofyra luckorna med intryck från mina resor till landet i väster, Usa. Häng med.
kikikalender2015_web
Lucka 15 New Orleans, LA
Eftersom Oak Alley ligger väldigt nära New Orleans känns det helt naturligt att stanna här över lucka 15. Vem  skulle inte vilja åka till New Orleans?
KALENDER_no1
Nattlivet här går inte av för hackor. Lite Vegas stämning över de franska kvarteren. Regn men ändå lite varmt i luften i mars – lite sommarregnskänsla.
KALENDER_no11
KALENDER_no8
I ett av dessa vackra hus med järnsmides balkonger bodde vi. Vi kände oss så lyckligt lottade att få bo så charmigt och centralt och till ett bra pris, vi bara älskade vår lilla mini svit.
KALENDER_no12 KALENDER_no13
Södern-stilen på inredning och arkitektur attraherar mig verkligen.
vicksburg_web
Sen har då vi musiken som lever i allra högsta grad här, överallt på gator och torg.
KALENDER_no3 KALENDER_no4
KALENDER_no6
Dimman är inte långt borta, den kommer och går över vattnet.
KALENDER_no5
Här längs med vattenprommenaden blev vi rejält lurade av några män som flög på oss och snärjde in oss i en skoputsningshistoria som kostade. Inte så mycket som de begärde men ändå en hel del. Det gäller att vara på sin vakt.
Det finns en kall verklighet därute.
Kall är också temat i TisdagsTema.

6 svar på ”julkalender 15 dec”

  1. Helt underbara bilder! Å det känns otroligt skönt att New Orleans är New Orleans igen efter Katrina. Din teckning är suverän! Å min favo foto är faktiskt båten. Ja, jag vet att de andra bilderna är fantastiska, men alla contrainrar på den troligen gigantiska fraktbåten “did it”.

    Så tråkigt att ni blev lurade. Om det är en tröst så kan jag säga att det hände oss också – fast inte med skoputsning utan med kryddor i Agadir…

  2. Fantastiska bilder på ett liv så långt från mitt 🙂 Fascinerande. Och det gör mig glad. Att det finns … och att jag får förundras – och, inte minst, att jag är nöjd, här, i min lilla värld på landet!

  3. Inte roligt att bli lurade på pengar. Men förutom det var det ett väldigt glatt och härligt inlägg! Imponerad av allt ni hunnit med att se och göra. Hur länge var ni borta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *