hus jag gillar

Jag fortsätter på temat hus i kombination med Usa-resan jag gjorde tidigare i våras. Efter Mississippi Deltat gick färden vidare till längs Mexicanska Gulfen ner mot Key West – USA`s fastlands sydligaste plats. Från Key West vände vi norr ut längst Floridas Atlantkust med b.la stop i Miami Beach.
En sak är helt klar att Miami Beach INTE är min favoritplats för rekreation – dyrt och drygt. Men allt är inte dåligt för där finns massor av välbevarade underbara Art Decohus/hotell – och det gillar jag! Här ett liten smakprov.
miami.beach_web
miami.beach2_web
Sen har de såklart vädret, cubanska cigarrer och snygga bilar att bjuda på också.
miami.beach3_web miami.beach4_web miami.beach1_web

12 svar på ”hus jag gillar”

  1. Åh, gillar jag med, vilken underbar plats att plocka fram kameran på och bara dokumentera all den vackra arkitekturen, himla snyggt!

  2. Art Deco husen i Miami Beach är så himla coola. Älskar dom! Collins Ave. och Ocean Drive tillsammans med Washington Ave. är mina favo gator där.
    Tyckte mycket om Miami Beach och det avslappnade nattlivet där – men det var ju iofs för 10 år sedan.

  3. Härligt smakprov från resan och hus, arkitektur och färger är onekligen ett spännande kapitel att föreviga och minnas tillbaka till. Blir lite nyfiken på dit val att visa näst sista bilden. En cigarr som representerar vad ? Tror jag missat någon poäng här men känner mig inte så skarpsinnning just nu när jag sitter och varvar mitt jobb med blogg 😉
    Det väldigt länge sen jag besökte Florida, Miami Beach och Key West i början av 90-talet och jag förmodar att mycket förändrats. Men Art Deco husen minns jag och de består väl än idag. Annars är det nog inte en plats jag skulle besöka igen med tanke på att det finns så många andra ännu outforskade platser jag vill hinna med 🙂

  4. Art Deco är ju bara så läckert – inget jag skulle vija leva med/i i min vardag, men som jag gärna ser omkring mig i andra sammanhang. Får lite Gatsby-vibbar (på gott och ont)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *