handmade

Under veckan som passerat har jag suttit om kvällarna och jobbat på mitt nya blomorginal. Blomman är ett motiv jag haft sedan tidigare men nu har jag kombinaret ihop mindre och större varianter av den till en helhet.
blom.orginal_web
Jag försökte först jobba fram ett nytt orginal i Photoshop…men förändringarna jag ville göra blev för digitala…så jag har använt mig av den gamla hederliga metoden – för hand.
blom.orginal2_web
Mitt orginal ska vara på oh-film för att sedan föras över på en screenram för tryck. Att göra allt för hand tar tid och under tiden hinner man fundera en del.
För mig spelar den handgjorda hantverket en roll, jag älskar att få vara delaktig i varje penseldrag, leta färgnyanser, mäta upp pigment för att sedan blanda tryckfärgen.
Sedan går tryckprocessen vidare genom att placera tryckramen exakt där jag vill ha den på den otryckta textilien, hälla rätt mängd färg i tryckramen och fördela färgen jämt över tyget. Men spelar det handgjorda en roll för mina kunder? Jag hoppas det! 🙂
blom.orginal1_web
Blomorginalet är färdigt, dags att föra över det på screenramen.
blomorginal3_web
Så långt funkar det.
Först ett provtryck för att se hur slutresultatet blir. Sen välja färg, nyans och blanda.
blomorginal4_web
Lite av helgens innehåll till Helgbilden.

8 svar på ”handmade”

  1. Gammalt, hederligt hantverk med andra ord. Sådana mönster kan man nog aldrig åstadkomma med varken Photoshop eller Illustrator. Blev dock förvånad att man fortfarande kan köpa OH-film.
    Tycker dina blommor blev fantastiskt fina, både de svarta och de orangea (min favo färg).

  2. Visst hoppas man att folk förstår att uppskatta det som görs för hand, från grunden. Jag vill tro att det blir mer och mer så, men det kan också vara en generationsfråga. Kanske att dagens unga är så vana vid det monotont upprepade att de inte förstår att uppskatta det unika. lite som den moderna arkitekturen som görs i datorn utan detaljer, bara raka linjer.
    Jag tycker att ditt mönster är otroligt spännande! Att det sedan inte är min färg är en helt annan sak. Jag är ju lite mer för blått 😉
    Eva L jobbar fortfarande kvar, vi turas ju om att stå i butiken där hon har många fina hattar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *