frog

Från sommaren -91 till våren 2000 bodde jag, och var verksam som konsthantverkare, i Uppsala. Jag hade under denna tid min atelje i gamla Uppsala-Ekeby bruks lokaler – närmare bestämt i en av de ateljer där den vackra ekebykeramiken en gång skapades. Några av mina mest populära motiv under denna period kom att bli mina naivistiska djurtolkningar där bl.a. några olika varianter av grodor ingick.
Samtidigt, under 90-talets första hälft, var min sambo medlem i det Uppsalabaserad bandet Frog – ett band som spelade covers/tolkningar av 60 och 70-tals band och artister som t.ex. Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Deep Purple, Black Sabbath m.fl.
Bandnamnet och mina grodmotiv resulterade i ett samarbete där jag utformade, samt tryckte, affischerna till sambons gig.
Idag, under ett besök på landet, träffade jag på en kär gammal bekant på gräsmattan. Under tidiga sommardagar klättrar små grodorna i mängder upp på tomten från den närliggande ån. Sen ser man dem sällan igen – tills idag då denna fullvuxna amfibie hälsade på.
frog2_web frog4_web frog5_web
Helt klart en prins.
Fototriss

7 svar på ”frog”

 1. WOW! Vilke förflutet du har! Riktigt coolt. Två konstnärssjälar som har hittat varandra. Å jag gillar åtminstone de två första artisterna som din sambo spelade;-)

  Å grodan du fångade på bild är ABSOLUT en prins! Vilken fin och alert kille. Krt återseende för din del:-)

 2. Kul att läsa alla Frog-relaterade fakta innan bilderna! Fin triss i Frog 🙂 om man skulle kunna säga att grodor har ansiktsuttryck så skulle jag säga att den här ser väldigt tuff ut – lite hård. Kanske en rockar-själ 😉

 3. Givande läsning och vilken fullträff att du samtidigt med bandets fyndigt valda namn sysslade med tolkningar av djur där just grodan platsade så perfekt 🙂
  Artisterna du räknar upp och som Frog gjorde covers på är den typ av musik jag är uppväxt med i min ungdom och därmed nostalgi.
  Vilken fantastisk prins du fann i gröngräset 😉 Grodor, det är sköna djur det att vara rädd om, dessvärre numera utrotningshotade. Har faktskt aldrig träffat på en groda här på ön men befinner mig förmodligen inte heller i rätt område där de trivs bäst 😉

 4. Fantastiska bilder på din prins!! Kul med Frog och att du kuunde göra affischerna till dem 🙂

  12 handdukar i timmen, låter som om det blir ganska dyra handdukar, så kanske bättre att beställa? Så kan du göra något roligare också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *