fågelliv del 2

Skator är, i mitt tycke, en vacker fågel med ett underhållande och ibland enerverande beteende – mycket roande att studera dessa varelser.
I somras gjorde jag följande observationer:
Gatans ligister 1
En ensam skata tar sats och hoppar över en skräphög för att sedan hoppa vidare upp på en bil som är till salu. Utan någon som helst tanke på lacken pickar skatan sporadiskt på fordonet samt försöker dra loss lämplig
tätningslist – dock utan lyckas. Uttråkad av detta faktum tar den sig en kortare flygtur upp på en närliggande stolpe. Här hänger en sladd lös som skatan sätter i svängning och ser road utav detta ett tag.

Ibland har skatan sällskap av en kråka. De båda brukar roa sig med att riva ut skräp från papperskorgar. 
Gatans ligister 2
Jag har också lagt märke till en kråka som gärna sitter på pass i träden inväntandes rätt tillfälle för en titt i och norpande ur dramatenvagnar. I ett obevakat ögonblick, när t.ex. vagnsägaren samtalar med någon bekant, tar den sig en kvick flygtur ner till vagnen, drar upp smörgåspåsar, hackar ett hål och hugger in på en delikat mumsbit.

Dessa två är dock väldresserade.


Lätta att göra själv, återkommer med beskrivning.

9 svar på ”fågelliv del 2”

  1. Jamen visst är skator roliga att spana in. De verkar vara väldigt intelligenta och smarta. De älskar våra papperskorgar som står utanför mitt jobb. Slänger man matrester där kommer fåglarna, pickar upp annat bråte som de slänger på gatan. De gräver fram det ätbara men är inte tillräckligt uppfostrade att lägga tillbaka skräpet;-)
    Å dina ullvarianter är ju hur söta som helst. Jag har en gjort av bara metall som är lika bra uppfostrad som din. H*n står på balkongen:-)

  2. Föredrar “dina” fåglar istället för de riktiga. Dina är hur söta som helst medan riktiga fåglar har jag lite svårt för, tycker de är både läskiga och ohygieniska…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *