dörrar

Denna lördag har Fototriss ett tema som jag redan samlat material till – vilket samanträffande! Temat är dörrar.
Jag har under en period varit runt i Vasastan och fotat snygga hus, fula hus, betydelsefulla landmärken och dörrar. Detta för att ha underlag till ett nytt stadsmotiv som snart är färdigt.
Börjar man detaljstudera byggnader är det lätt att bli fascinerad av alla fina detaljer.
odengatan45_web
Här är en port dekorerad med solrosor (Odengatan, Sthlm).
vilniusport2_web
Man kan ju också falla för färgen, som på den här limegröna dörren i Vilnius.
vilniusport3_web
I Vilnius stannar inte folk till bara för att man ska ta ett kort så mannen fick bli med på bilden. Vackert och slitet – och då menar jag dörren.

18 svar på ”dörrar”

 1. Det är verkligen vackert med dörrar och solrosportalen är ju helt underbar! Kul med den limegröna färgen för den är lite annorlunda! Trevlig helg!

 2. Älskade Vasastan! Nog finns det många detaljer att beundra om man bara stannar upp och tittar. Önskar att dagens cadcamarkitekter och byggherrar gjorde detsamma … hur dyrt kan det vara att göra något som är vackert?

 3. Förr i tiden kunde dom snickra dörrar, då skulle det se ut som något, ok det finns att beställa idag också, bara man hostar upp slanten. Fin triss 🙂

 4. Ja, tänk om vi fick et tema: Vackra, slitna människor. Där finns det mycket att intressant fota! Men dörrar kan så absolut vara intressanta – och vackra- som dom du har fotat. Ha en fortsatt trevlig helg. Kari

 5. Onekligen en väldigt imponerande och mäktig entré där den första ! Den dörren skulle jag gärna öppna på vägen hem mot min egen bostad 😉
  Vackra detaljet på den limegröna dörren men den saknar lite klass i och med färgen. Skulle vara mycket vackrare i träbrunt. Inget fel på limegrönt !! Gillar allt som är färgstakt men det ska också pryda sin plats och passa in i miljön. Kanske fanns det fler dörrar i samma kvarter i olika starka färger vilket säkerligen skulle ändra mitt tycke om mittenbilden.
  Vilken tur att mannen på sista bilden inte stannade för att låta sig fotograferas ! Här smälter han istället perfekt in i bilden där dörren blir i fokus. Gammalt och slitet men med vackra handsnidade detaljer.

  Såg sin läckra videotest “making a bag”. Ska bli väldigt spännade att se ditt nya stadsmotiv när det är färdigt 🙂

 6. Otroligt läckra dörrar alla tre faktiskt. Ettan är “grand” och tvåan samt trean otroligt charmiga. Åsså är ju faktiskt limegrönt och orange mina favo färger. Alltå blir tvåan min favo.

  PS. Vasastan kryllar av läckra dörrar, å jag är aningen skamsen att jag troligen inte fotat en enda trots att jag jobbade där i drygt 10 år… DS.

 7. Ett tipps till att få följa norrsken: Följ Norrsken på Facebook om du har det. Som det låter så titta alltid mot norr och en viktig detalj, inga lampor får störa. Ibland kan det vara 5 minuter ibland kan det vara i uppemot en halvtimme… Dessutom måste du kunna se stjärnorna klart.

 8. Det är något speciellt med dörrar – och då m enar jag inte bara att man kan stänga(eller öppna) dem 🙂
  Du visar fina dörrar 🙂 Den limegröna får mig att önska att jag var färgmodigare än jag är!
  Hoppas helgen varit bra!

 9. Spännande dörrar alla tre, men favoriten kommer från hemmaplan, i Sverige. Vad snyggt med solrosorna! Det svarta skulle behöva tvättas bort, då skulle hela entrén få ett lyft. Bodde jag där skulle jag nog ge mig på det själv. Eller kanske inte, vid närmare eftertanke. Det är nog inte tillåtet att tvätta fasader som man inte själv äger…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *